Poikkitieteellisyys tuli tutuksi, kun osa Ehnroosin kahdeksasluokkalaisista ahkeroi ryhmätöiden parissa kahden viikon ajan kahden opettajan opastuksella. Kyseessä oli englannin ja maantiedon sekä biologian yhdistävä projekti.

 

Englannin tunneilla oli ollut aiheena Uusi-Seelanti, joka on maana aika vieras oppilaille. Nyt se tuli tutummaksi erilaisten maantietoon ja biologiaan liittyvien aiheiden kautta englannin kielellä.

05052015170.jpg

05052015174.jpg

 

Projekti alkoi englanninkielisellä johdannolla, jonka piti maantiedon ja biologian opettaja Reeta Airaksinen. Sitten oppilaat jaettiin ryhmiin ja he alkoivat etsiä annetusta aiheesta tietoa atk-luokassa. Aiheina olivat muun muassa Uuden-Seelannin merinisäkkäät ja kasvit, osa etsi perustietoa maasta tai sen tärkeästä elinkeinosta matkailusta. Englanninopettaja ja biologian sekä maantiedon opettaja ohjasivat ja neuvoivat oppilaita yhteisvoimin. Töitä tehtiin ahkerasti, ja pian ryhmätyöt alkoivat olla valmiita esiteltäviksi. Jokainen ryhmä teki aiheestaan englanninkielisen posterin, joka esiteltiin suullisesti muulle luokalle, -englanniksi.

05052015176.jpg

 

Esitykset menivät hienosti. Välillä oikein hämmästyy, kuinka taitavia oppilaat ovatkaan. Vertailun vuoksi voi kysyä, kuinka monelta aikuiselta onnistuisi maorikulttuurin tai merinisäkkäiden esittely englanniksi. Postereista tuli hienoja, ja kielitaidon karttumisen lisäksi oppilaat omaksuivat paljon uutta tietoa Uudesta-Seelannista.

 

Englanninopettaja Päivi Peltola